Any Europeu de la Ciutadania

En el marc de la celebració del 20è aniversari de l’establiment de la ciutadania de la Unió al Tractat de Maastricht (1 de Novembre de 1993), el Parlament Europeu i el Consell de la Unió Europea han declarat l’any 2013-14 com l’Any Europeu dels Ciutadans. Arreu d’Europa s’han programat un conjunt d’activitats adreçades a la ciutadania per a promocionar el coneixement de la ciutadania europea. Entre els objectius de l’Any trobem:

  • Aprendre sobre els drets i oportunitats de ser ciutadà europeu, en particular, el de viure i treballar a Europa.
  • Participar de debats sobre els obstacles que impedeixen exercir aquests drets i generar propostes específiques.
  • Participar en un fòrum cívic sobre polítiques i assumptes europeus.
  • Preparar el vot per a les eleccions europees del 2014 i adquirir més compromís amb la vida democràtica europea.

La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia focalitza la seva atenció en el treball per a l'impuls de les activitats culturals i educatives, el suport a la participació ciutadana com a garantia democràtica, la promoció de l’educació en valors dels i les joves i la promoció de la unitat europea. Tal com consta en el seus estatuts, la Fundació treballa per a “L'impuls de la unitat europea i de la cooperació i les relacions internacionals basades en la pau entre els pobles”.

El Consell Català del Moviment Europeu és una associació pluralista i independent amb personalitat jurídica pròpia, formada per col·lectius i persones físiques que desenvolupa les seves activitats europeistes dins de l’àmbit territorial de Catalunya.

En aquest marc, conjuntament entre ambdues entitats, es convoca un concurs de vídeos breus sota el nom d’ ‘EuroAcciona’t”. El concurs compta amb el suport de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, de la Representació del Parlament Europeu a Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

 

any europeu

Organitza:

FFiG logo cat

 

logo-ccme

Amb el suport:

 irpflogo

 

logo citizens for europe

 

Go to top